Рецепти
Домашни равиоли Ана Ѓорова

Италијанска паста со фил што може да ја направите дома на едноставен начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(500 Грама)

Јајце(4 )

Маслиново масло(1 Супена лажица)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Брашното ставете го во сад, додајте ги јајцата, прстофат сол и лажица маслиново масло. Месете со рацете за да добиете хомогено и еластично тесто.
  2. Тестото покријте го со кујнска крпа и оставете го да отстои.
  3. Потоа повторно размесете го тестото и со сукало расукајте голема кора.
  4. Од кората сечете форми со модли (кружни или квадрати по ваша желба).
  5. Во центарот на секоја исечена форма, ставете по лажица фил по желба (месо, кашкавал, пршута, зеленчук). Потоа, со навлажнети дланки поминете на краевите од тестото околу филот и покријте со друго парче тесто.

 

ravioli

 

6. Потоа со прстите притиснете на краевите од тестото за убаво да се залепат. Со формите повторно внимателно пресечете ги равиолите.

7. Се варат во топла вода со малку сол околу 15-тина минути. Потоа се цедат, се мешаат со малку растопен путер и се служат со рендан кашкавал и сос по желба.

Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: