Рецепти
Домашни равиоли Ана Ѓорова

Италијанска паста со фил што може да ја направите дома на едноставен начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(500 Грама)

Јајце(4 )

Маслиново масло(1 Супена лажица)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Брашното ставете го во сад, додајте ги јајцата, прстофат сол и лажица маслиново масло. Месете со рацете за да добиете хомогено и еластично тесто.
  2. Тестото покријте го со кујнска крпа и оставете го да отстои.
  3. Потоа повторно размесете го тестото и со сукало расукајте голема кора.
  4. Од кората сечете форми со модли (кружни или квадрати по ваша желба).
  5. Во центарот на секоја исечена форма, ставете по лажица фил по желба (месо, кашкавал, пршута, зеленчук). Потоа, со навлажнети дланки поминете на краевите од тестото околу филот и покријте со друго парче тесто.

 

ravioli

 

6. Потоа со прстите притиснете на краевите од тестото за убаво да се залепат. Со формите повторно внимателно пресечете ги равиолите.

7. Се варат во топла вода со малку сол околу 15-тина минути. Потоа се цедат, се мешаат со малку растопен путер и се служат со рендан кашкавал и сос по желба.

Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: