Рецепти
Домашно Тирамису Ана Ристеска

Брзо домашно Тирамису кое е одлична опција и за оние кои се не големи обожаватели на кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пишкоти(3 мали Пакувања)

Пудинг од ванила(60 Грама)

Млеко(1 Литар)

Крем сирење(200 Грама)

Ванила во прав(1 Пакување)

Шеќер(6 Супени лажици)

Црно чоколадо(1 Парче)

Хопла(0.5 Литри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Во половина литар млеко и 3 лажици шеќер се вари пудингот според упатството на кесичката и се остава да се олади.
  2. Крем сирењето со 3 лажици шеќер и 1 ванила се матат со електричен миксер.
  3. Хоплата се мати со електричен миксер додека не се стврдне.
  4. Откога пудингот ќе се олади, соединете ги трите крема и убаво измешајте.
  5. Во четвртаст сад густо се редат пишкотите, претходно потопени во млако млеко (во кое можете да растворите какао или нес кафе).
  6. Преку нив се става половина од кремот, па повторно се редат пишкотите и останатиот дел од кремот.
  7. На крај се ренда чоколадо или се посипува со какао.
  8. Ставете ја тортата во фрижидер околу половина час за да се олади и послужете.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: