Рецепти
Домашно Тирамису
Брзо домашно Тирамису кое е одлична опција и за оние кои се не големи обожаватели на кафе
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
10 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пишкоти(3 мали Пакувања)
Пудинг од ванила(60 Грама)
Млеко(1 Литар)
Крем сирење(200 Грама)
Ванила во прав(1 Пакување)
Шеќер(6 Супени лажици)
Црно чоколадо(1 Парче)
Хопла(0.5 Литри)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути
- Во половина литар млеко и 3 лажици шеќер се вари пудингот според упатството на кесичката и се остава да се олади.
- Крем сирењето со 3 лажици шеќер и 1 ванила се матат со електричен миксер.
- Хоплата се мати со електричен миксер додека не се стврдне.
- Откога пудингот ќе се олади, соединете ги трите крема и убаво измешајте.
- Во четвртаст сад густо се редат пишкотите, претходно потопени во млако млеко (во кое можете да растворите какао или нес кафе).
- Преку нив се става половина од кремот, па повторно се редат пишкотите и останатиот дел од кремот.
- На крај се ренда чоколадо или се посипува со какао.
- Ставете ја тортата во фрижидер околу половина час за да се олади и послужете.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во