Рецепти
Домашно Тирамису Ана Ристеска

Брзо домашно Тирамису кое е одлична опција и за оние кои се не големи обожаватели на кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пишкоти(3 мали Пакувања)

Пудинг од ванила(60 Грама)

Млеко(1 Литар)

Крем сирење(200 Грама)

Ванила во прав(1 Пакување)

Шеќер(6 Супени лажици)

Црно чоколадо(1 Парче)

Хопла(0.5 Литри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Во половина литар млеко и 3 лажици шеќер се вари пудингот според упатството на кесичката и се остава да се олади.
  2. Крем сирењето со 3 лажици шеќер и 1 ванила се матат со електричен миксер.
  3. Хоплата се мати со електричен миксер додека не се стврдне.
  4. Откога пудингот ќе се олади, соединете ги трите крема и убаво измешајте.
  5. Во четвртаст сад густо се редат пишкотите, претходно потопени во млако млеко (во кое можете да растворите какао или нес кафе).
  6. Преку нив се става половина од кремот, па повторно се редат пишкотите и останатиот дел од кремот.
  7. На крај се ренда чоколадо или се посипува со какао.
  8. Ставете ја тортата во фрижидер околу половина час за да се олади и послужете.
Весела торта
Пуслици со ореви
Посни медени колачи
Суви колачи со лешници
Овошна векна
Колач од дуњи
Шеќерни јаболки
Лимон-колач
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Туткана гибаница
Посен колач со кафе
Посен колач со мармалад од сливи
Колач со медени срца
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Бисквит торта со јаболки
Пудинг колач со јаболки
Колач од моркови со крем
Чоколаден колач со јаболки и ореви
Еврејски колач
Француски штангли
Штангли со костен и чоколадо
Алегро колач
Бабин колач со јаболко
Блум штангли
Шербет пита со јаболки
Баклава со рогач и јаболки
Улутма од ореви
Лешник коцки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: