Рецепти
Домашно Тирамису Ана Ристеска

Брзо домашно Тирамису кое е одлична опција и за оние кои се не големи обожаватели на кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пишкоти(3 мали Пакувања)

Пудинг од ванила(60 Грама)

Млеко(1 Литар)

Крем сирење(200 Грама)

Ванила во прав(1 Пакување)

Шеќер(6 Супени лажици)

Црно чоколадо(1 Парче)

Хопла(0.5 Литри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Во половина литар млеко и 3 лажици шеќер се вари пудингот според упатството на кесичката и се остава да се олади.
  2. Крем сирењето со 3 лажици шеќер и 1 ванила се матат со електричен миксер.
  3. Хоплата се мати со електричен миксер додека не се стврдне.
  4. Откога пудингот ќе се олади, соединете ги трите крема и убаво измешајте.
  5. Во четвртаст сад густо се редат пишкотите, претходно потопени во млако млеко (во кое можете да растворите какао или нес кафе).
  6. Преку нив се става половина од кремот, па повторно се редат пишкотите и останатиот дел од кремот.
  7. На крај се ренда чоколадо или се посипува со какао.
  8. Ставете ја тортата во фрижидер околу половина час за да се олади и послужете.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: