Рецепти
Еклери со чоколаден крем Ана Ристеска

Добро познатиот десерт на малку поинаков начин со вкусен чоколаден крем

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(200 Милилитри)

Масло(100 Милилитри)

Брашно(200 Грама)

Јајце(4 )

Млеко(600 Милилитри)

Шеќер(4 Супени лажици)

Нишесте (пченкарен скроб)(4 Супени лажици)

Брашно(2 Супени лажици)

Црно чоколадо(2 чоколади )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Во едно тенџере се ставаат водата и маслото да зовријат, па се додава брашното и постојано се меша со лажица.
  2. Тенџерето се трга на страна и откако ќе се излади, се додаваат 3 јајца едно по едно.
  3. Со лажица се зема од смесата и се ставаат топчиња во плех па се печат на 250 степени, околу 30 минути.
  4. Се вари млекото во еден сад, а во друг сад во малку ладно млеко се мешаат нишестето и брашното, па постепено се додаваат со постојано мешање во зовриеното млеко.
  5. Во овој крем се додава и една жолчка, како и двете чоколади за готвење, се меша.
  6. Испечените топчиња се сечат на половина и со готварски шприц се полнат со кремот.
  7. Одозгора се декорираат со растопено чоколадо.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: