Рецепти
Еклери со чоколаден крем Ана Ристеска

Добро познатиот десерт на малку поинаков начин со вкусен чоколаден крем

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(200 Милилитри)

Масло(100 Милилитри)

Брашно(200 Грама)

Јајце(4 )

Млеко(600 Милилитри)

Шеќер(4 Супени лажици)

Нишесте (пченкарен скроб)(4 Супени лажици)

Брашно(2 Супени лажици)

Црно чоколадо(2 чоколади )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Во едно тенџере се ставаат водата и маслото да зовријат, па се додава брашното и постојано се меша со лажица.
  2. Тенџерето се трга на страна и откако ќе се излади, се додаваат 3 јајца едно по едно.
  3. Со лажица се зема од смесата и се ставаат топчиња во плех па се печат на 250 степени, околу 30 минути.
  4. Се вари млекото во еден сад, а во друг сад во малку ладно млеко се мешаат нишестето и брашното, па постепено се додаваат со постојано мешање во зовриеното млеко.
  5. Во овој крем се додава и една жолчка, како и двете чоколади за готвење, се меша.
  6. Испечените топчиња се сечат на половина и со готварски шприц се полнат со кремот.
  7. Одозгора се декорираат со растопено чоколадо.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: