Рецепти
Еклери со чоколаден крем Ана Ристеска

Добро познатиот десерт на малку поинаков начин со вкусен чоколаден крем

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(200 Милилитри)

Масло(100 Милилитри)

Брашно(200 Грама)

Јајце(4 )

Млеко(600 Милилитри)

Шеќер(4 Супени лажици)

Нишесте (пченкарен скроб)(4 Супени лажици)

Брашно(2 Супени лажици)

Црно чоколадо(2 чоколади )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Во едно тенџере се ставаат водата и маслото да зовријат, па се додава брашното и постојано се меша со лажица.
  2. Тенџерето се трга на страна и откако ќе се излади, се додаваат 3 јајца едно по едно.
  3. Со лажица се зема од смесата и се ставаат топчиња во плех па се печат на 250 степени, околу 30 минути.
  4. Се вари млекото во еден сад, а во друг сад во малку ладно млеко се мешаат нишестето и брашното, па постепено се додаваат со постојано мешање во зовриеното млеко.
  5. Во овој крем се додава и една жолчка, како и двете чоколади за готвење, се меша.
  6. Испечените топчиња се сечат на половина и со готварски шприц се полнат со кремот.
  7. Одозгора се декорираат со растопено чоколадо.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: