Рецепти
Енергетски барови со какао Ана Ѓорова

Веганска ужинка за носење која е вкусна и здрава

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Овесни снегулки(50 Грама)

Гоџи бобинки(50 Грама)

Суви кајсии(50 Грама)

Урми без семки(50 Грама)

Ореви(70 Грама)

Какао(1 и пол лажица )

Чиа семе(5 Грама)

Цимет

Вода

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути + 4 часа да отстои тестото во фрижидер

  1. Оревите и овесните снегулки сомелете ги и измешајте ги со какаото.
  2. Потоа сомелете ги и урмите без семки, сувите кајсии и гоџи бобинките заедно со една лажица вода додека да добиете изедначена смеса.
  3. Двете смеси ставете ги во еден сад, измешајте ги со лажица и додајте ги чиа семињата и циметот,.
  4. Промешајте со лажцата, а потоа со рацете убаво замесете ја смесата и израмнете ја врз плех. Притискајте со прстите и со задниот дел од лажицата и убаво распоредете.
  5. Чувајте ја смесата 3-4 часа во фрижидер.
  6. Потоа со нож исечете ги баровите и послужете ги. Чувајте ги во пластични садови во фрижидер.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: