Рецепти
Енергетски барови со какао Ана Ѓорова

Веганска ужинка за носење која е вкусна и здрава

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Овесни снегулки(50 Грама)

Гоџи бобинки(50 Грама)

Суви кајсии(50 Грама)

Урми без семки(50 Грама)

Ореви(70 Грама)

Какао(1 и пол лажица )

Чиа семе(5 Грама)

Цимет

Вода

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути + 4 часа да отстои тестото во фрижидер

  1. Оревите и овесните снегулки сомелете ги и измешајте ги со какаото.
  2. Потоа сомелете ги и урмите без семки, сувите кајсии и гоџи бобинките заедно со една лажица вода додека да добиете изедначена смеса.
  3. Двете смеси ставете ги во еден сад, измешајте ги со лажица и додајте ги чиа семињата и циметот,.
  4. Промешајте со лажцата, а потоа со рацете убаво замесете ја смесата и израмнете ја врз плех. Притискајте со прстите и со задниот дел од лажицата и убаво распоредете.
  5. Чувајте ја смесата 3-4 часа во фрижидер.
  6. Потоа со нож исечете ги баровите и послужете ги. Чувајте ги во пластични садови во фрижидер.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Домашен сендвич сладолед
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Смути од јапонски јаболки и круши
Овесни колачиња
Овесни барови со јаворов сируп
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Чоколадни брауни од тиква
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Пица од карфиол
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Смути со калинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: