Рецепти
Фетучини со шунка и печурки Ана Ристеска

Италијански специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Фетучини(400 Грама)

Масло(80 Грама)

Шунка(200 Грама)

Брашно(1 Супена лажица)

Млеко(4,5 Децилитри)

Свежи шампињони(200 Грама)

Слатка павлака(2 Децилитри)

Магдонос(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку 30 минути

  1. Тестенините ставете ги да се варат во солена вода.
  2. Во меѓувреме на загреано масло кратко пропржете ја сланината, а потоа додајте ги и печурките и гответе ги околу 10 минути.
  3. Потоа додајте го брашното, вегетата и млеко. На крај додајте бибер и магдонос и малку рендан пармезан.
  4. Сварените фетучини исцедете ги и заплакнете ги со вода. Прелијте ги со слатка павлака, одозгора ставете го сосот со печурки и послужете ги топли.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: