Рецепти
Фетучини со шунка и печурки Ана Ристеска

Италијански специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Фетучини(400 Грама)

Масло(80 Грама)

Шунка(200 Грама)

Брашно(1 Супена лажица)

Млеко(4,5 Децилитри)

Свежи шампињони(200 Грама)

Слатка павлака(2 Децилитри)

Магдонос(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку 30 минути

  1. Тестенините ставете ги да се варат во солена вода.
  2. Во меѓувреме на загреано масло кратко пропржете ја сланината, а потоа додајте ги и печурките и гответе ги околу 10 минути.
  3. Потоа додајте го брашното, вегетата и млеко. На крај додајте бибер и магдонос и малку рендан пармезан.
  4. Сварените фетучини исцедете ги и заплакнете ги со вода. Прелијте ги со слатка павлака, одозгора ставете го сосот со печурки и послужете ги топли.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: