Рецепти
Фетучини со шунка и печурки
Италијански специјалитет
ТИП НА РЕЦЕПТ
ВечераТИП НА КУЈНА
Италијанска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
3 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Фетучини(400 Грама)
Масло(80 Грама)
Шунка(200 Грама)
Брашно(1 Супена лажица)
Млеко(4,5 Децилитри)
Свежи шампињони(200 Грама)
Слатка павлака(2 Децилитри)
Магдонос(2 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку 30 минути
- Тестенините ставете ги да се варат во солена вода.
- Во меѓувреме на загреано масло кратко пропржете ја сланината, а потоа додајте ги и печурките и гответе ги околу 10 минути.
- Потоа додајте го брашното, вегетата и млеко. На крај додајте бибер и магдонос и малку рендан пармезан.
- Сварените фетучини исцедете ги и заплакнете ги со вода. Прелијте ги со слатка павлака, одозгора ставете го сосот со печурки и послужете ги топли.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во