Рецепти
Филувани обланди (посно) Ана Ристеска

Вкусен, едноставен, посен десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(15 Супени лажици)

Шеќер(13 Супени лажици)

Ванилин шеќер(1 Пакување)

Маргарин(1/2 )

Мелени ореви(100 Грама)

Мелени бисквити(200 Грама)

Посно црно чоколадо(100 Грама)

Обланди

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути + неколку часа да отстои

  1. Во тенџере на оган се става водата, шеќерот, ванилиниот шеќер, маргаринот, мелените ореви и мелените бисквити.
  2. Од оваа смеса 1/3 се става на страна и додека е топла и се додава чоколадо за готвење.
  3. Една обланда се сече на 4 ленти по должина.
  4. Првата лента од крупната страна се филува со бел фил.
  5. Втората лента од крупната страна се филува со црн фил.
  6. Третата лента со бел фил.
  7. Четвртата лента се става над последниот ред од филот, со поситната страна одозгора.
  8. Вака филуваната обланда се замотува со алуминиумска фолија и над неа се поставува нешто тешко за да се спои неколку часа. Се прелива со глазура.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: