Рецепти
Филувани обланди (посно) Ана Ристеска

Вкусен, едноставен, посен десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(15 Супени лажици)

Шеќер(13 Супени лажици)

Ванилин шеќер(1 Пакување)

Маргарин(1/2 )

Мелени ореви(100 Грама)

Мелени бисквити(200 Грама)

Посно црно чоколадо(100 Грама)

Обланди

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути + неколку часа да отстои

  1. Во тенџере на оган се става водата, шеќерот, ванилиниот шеќер, маргаринот, мелените ореви и мелените бисквити.
  2. Од оваа смеса 1/3 се става на страна и додека е топла и се додава чоколадо за готвење.
  3. Една обланда се сече на 4 ленти по должина.
  4. Првата лента од крупната страна се филува со бел фил.
  5. Втората лента од крупната страна се филува со црн фил.
  6. Третата лента со бел фил.
  7. Четвртата лента се става над последниот ред од филот, со поситната страна одозгора.
  8. Вака филуваната обланда се замотува со алуминиумска фолија и над неа се поставува нешто тешко за да се спои неколку часа. Се прелива со глазура.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: