Рецепти
Француски мадлени Ана Ѓорова

Мали колачиња во форма на школки што одлично одат со шолја чај или кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(2 големи )

Шеќер(2/3 Чаша)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

Рендана кора од лимон(1/2 Кафена лажица)

Сол(1 Прстофат)

Брашно(1 Чаша)

Несолен путер(10 лажици растопен )

Шеќер во прав

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Загрејте ја рерната на 190°C.
  2. Намастете и набрашнете го калапот за колачи во форма на школки.
  3. Со миксер изматете ги јајцата и шеќерот. Потоа додајте ја ванилата, кората од лимон и прстофат сол. На крај додајте го брашното и матете да се соединат состојките.
  4. Путерот растопете го и оставете го да се излафи, а потоа додајте го во смесата и матете.
  5. Префрлете ја смесата во калапите за печење и печете ги во загреаната рерна околу 15-20 минути или додека добијат златнокафена боја.
  6. Оставете ги колачињата да се оладат, па одозгора наросете ги со шеќер во прав.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: