Рецепти
Француски мадлени Ана Ѓорова

Мали колачиња во форма на школки што одлично одат со шолја чај или кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(2 големи )

Шеќер(2/3 Чаша)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

Рендана кора од лимон(1/2 Кафена лажица)

Сол(1 Прстофат)

Брашно(1 Чаша)

Несолен путер(10 лажици растопен )

Шеќер во прав

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Загрејте ја рерната на 190°C.
  2. Намастете и набрашнете го калапот за колачи во форма на школки.
  3. Со миксер изматете ги јајцата и шеќерот. Потоа додајте ја ванилата, кората од лимон и прстофат сол. На крај додајте го брашното и матете да се соединат состојките.
  4. Путерот растопете го и оставете го да се излафи, а потоа додајте го во смесата и матете.
  5. Префрлете ја смесата во калапите за печење и печете ги во загреаната рерна околу 15-20 минути или додека добијат златнокафена боја.
  6. Оставете ги колачињата да се оладат, па одозгора наросете ги со шеќер во прав.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: