Рецепти
Пица гибаница Ана Ѓорова

Сервирајте ја топла со чаша јогурт. Добар апетит!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(500 Грама)

Масло(12 Супени лажици)

Газирана вода(2 Чаши)

Доматно пире(200 Грама)

Рендан кашкавал(200 Грама)

Шунка(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Во тавче премачкано со масло се редат три кори кои се попрскуваат со масло, со минерална вода и со доматно пире.
  2. Ги ставаме ренданиот капкавал и ренданата салама и оваа постапка се повторува додека ги истрошиме сите кори.
  3. Гибаницата се сече на парчиња и се попрскува со масло и со минерална вода и се става да се пече.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: