Рецепти
Пица гибаница Ана Ѓорова

Сервирајте ја топла со чаша јогурт. Добар апетит!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(500 Грама)

Масло(12 Супени лажици)

Газирана вода(2 Чаши)

Доматно пире(200 Грама)

Рендан кашкавал(200 Грама)

Шунка(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Во тавче премачкано со масло се редат три кори кои се попрскуваат со масло, со минерална вода и со доматно пире.
  2. Ги ставаме ренданиот капкавал и ренданата салама и оваа постапка се повторува додека ги истрошиме сите кори.
  3. Гибаницата се сече на парчиња и се попрскува со масло и со минерална вода и се става да се пече.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: