Рецепти
Пица гибаница Ана Ѓорова

Сервирајте ја топла со чаша јогурт. Добар апетит!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(500 Грама)

Масло(12 Супени лажици)

Газирана вода(2 Чаши)

Доматно пире(200 Грама)

Рендан кашкавал(200 Грама)

Шунка(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Во тавче премачкано со масло се редат три кори кои се попрскуваат со масло, со минерална вода и со доматно пире.
  2. Ги ставаме ренданиот капкавал и ренданата салама и оваа постапка се повторува додека ги истрошиме сите кори.
  3. Гибаницата се сече на парчиња и се попрскува со масло и со минерална вода и се става да се пече.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: