Рецепти
Пица гибаница
Сервирајте ја топла со чаша јогурт. Добар апетит!
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Готови кори(500 Грама)
Масло(12 Супени лажици)
Газирана вода(2 Чаши)
Доматно пире(200 Грама)
Рендан кашкавал(200 Грама)
Шунка(200 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути
- Во тавче премачкано со масло се редат три кори кои се попрскуваат со масло, со минерална вода и со доматно пире.
- Ги ставаме ренданиот капкавал и ренданата салама и оваа постапка се повторува додека ги истрошиме сите кори.
- Гибаницата се сече на парчиња и се попрскува со масло и со минерална вода и се става да се пече.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во