Рецепти
Гофри ( Gofry z bitą śmietaną i owocami ) Ана Ристеска

Полски специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Интегрално пченично брашно(1 и пол Чаша)

Прашок за печиво(1 и пол Супена лажица)

Шеќер во прав(2 Кафени лажици)

Ванилин шеќер(1 Супена лажица)

Јајце(2 )

Маслиново масло(1/2 Чаша)

Млеко(1/3 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Брашното се става во сад.
  2. Во него се става прашокот за печиво, прстофат сол, шеќер и ванилин шеќер.
  3. Сето тоа се меша и се додават јајцата, маслото (или путер) и млекото.
  4. Се миксира смесата за да стане мазно тестото и да се поврзат сите состојки.
  5. Тестото се остава да одмори 15 минути.
  6. Тостерот се загрева.
  7. Со супена лажица се зема од смесата и се става на тостерот. Тестото се распоредува (се шири) на целата површина.
  8. Гофрито се пече 3 – 3 и пол минути.
  9. Гофрито се посипува со шеќер во прав и со густ сируп. Може да се сервира со додатоци како мармалад, џем, овошје и павлака.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: