Рецепти
Грав салата Ана Ѓорова

Хранлива салата со свежи состојки. Предлог: оставете ја во фрижидер подолго време за подобар вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црвена бабура(2 )

Кромид(1/2 Главица)

Грав(500 Грама)

Сечкан магдонос(2 Супени лажици)

Бел лук, излупен и згмечен(1 Чешне)

Црвен вински оцет(1/2 Чаша)

Балсамико оцет(2 Супени лажици)

Маслиново масло(1/4 Чаша)

Кумин(1/2 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Пржена сланина(4 Парчиња)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во длабок сад измешајте ги бабурите, кромидот, варениот грав, магдоносот и лукот.
  2. Во мал сад промешајте го винскиот оцет со балсамико оцетот и постепено додавајте го маслиновото масло мешајќи ја смесата додека убаво не се соедини. Зачинете со кумин, сол и бибер и полијте ја смесата врз зеленчуковата мешавина. Покријте со крпа и оставете во фрижидер 3-4 часа, па пред да послужите додајте ја пржената сланина.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: