Рецепти
Гурмански стек Ана Ѓорова

Печен пилешки стек со кашкавал и сланина. Пријатно јадење!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(500 Грама)

Сол

Вегета

Бибер

Шунка(300 Грама)

Кашкавал(300 Грама)

Сланина(300 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Најпрво се подготвува стековите: малку се исчукуваат со кујнски чекан за да се добијат рамни парчиња, потоа се зачинуваат со сол, вегета и бибер.
  2. Така приготвените парчиња стек се редат во подмачкана тепсија.
  3. Потоа врз секое парче стек се става по една лента салама, една лента кашкавал и лента сланина.
  4. Тепсијата се става во рерна и стекот се пече додека убаво да зарумени одозгора.
  5. Гурманскиот стек се послужува топол со сезонска салата.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: