Рецепти
Гурмански стек
Печен пилешки стек со кашкавал и сланина. Пријатно јадење!
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Најпрво се подготвува стековите: малку се исчукуваат со кујнски чекан за да се добијат рамни парчиња, потоа се зачинуваат со сол, вегета и бибер.
- Така приготвените парчиња стек се редат во подмачкана тепсија.
- Потоа врз секое парче стек се става по една лента салама, една лента кашкавал и лента сланина.
- Тепсијата се става во рерна и стекот се пече додека убаво да зарумени одозгора.
- Гурманскиот стек се послужува топол со сезонска салата.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во