Рецепти
Интегрална пита со спанаќ Ана Ѓорова

Рецепт погоден за вегетаријанската исхрана

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 100 минути

  1. Од интегралното брашно, пченичното брашно, 120 мл ладна вода, маслиново масло, сол и мајчина душица се замесува тесто. Тестото се витка во пластична фолија и се остава 1 час во фрижидер.
  2. Од тестото се развлекува кора која се става во намастен калап за пита од 26 см. Се внимава да не се формира раб за да не истече филот.
  3. Се пече 10 минути на 190°C без фил.
  4. Во зовриена вода кратко се вари спанаќот, па се цеди и се сечка.
  5. На масло се динстаат ситно сечканите кромид и лук, се додаваат сол, бибер, па спанаќот и се динста уште неколку минути.
  6. Во друг сад се мешаат урдата, пармезанот и јајцата, се додава изладената смеса од спанаќ и се распоредува по испеченото тесто.
  7. Интегралната пита се пече 30 минути на 200°C.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: