Рецепти
Интегрална пита со спанаќ Ана Ѓорова

Рецепт погоден за вегетаријанската исхрана

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 100 минути

  1. Од интегралното брашно, пченичното брашно, 120 мл ладна вода, маслиново масло, сол и мајчина душица се замесува тесто. Тестото се витка во пластична фолија и се остава 1 час во фрижидер.
  2. Од тестото се развлекува кора која се става во намастен калап за пита од 26 см. Се внимава да не се формира раб за да не истече филот.
  3. Се пече 10 минути на 190°C без фил.
  4. Во зовриена вода кратко се вари спанаќот, па се цеди и се сечка.
  5. На масло се динстаат ситно сечканите кромид и лук, се додаваат сол, бибер, па спанаќот и се динста уште неколку минути.
  6. Во друг сад се мешаат урдата, пармезанот и јајцата, се додава изладената смеса од спанаќ и се распоредува по испеченото тесто.
  7. Интегралната пита се пече 30 минути на 200°C.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: