Рецепти
Италијански прелив за салата Ана Ристеска

Италијански прелив кој совршено оди со зелена салата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млад кромид(1/2 )

Лук(1 Чешне)

Маслиново масло(3 Супени лажици)

Црвено вино(2 Супени лажици)

Соја сос(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 5 минути

  1. Садот премачкајте го со лук.
  2. Додајте го исечканиот кромид и сосот од соја и изматете ги со миксер.
  3. Додајте масло и сите состојки и добро промешајте ги.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: