Рецепти
Јаболки во вино и мед
Егзотична ужинка во која ќе уживате
ТИП НА РЕЦЕПТ
УжинаТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јаболко(4 средна големина )
Суви сливи(50 Грама)
Индиски ореви(20 Грама)
Лешник(20 Грама)
Бадеми(20 Грама)
Ореви(20 Грама)
Мед(5 Супени лажици)
Црвено вино(50 Милилитри)
Путер(50 Грама)
ПОДГОТОВКА
)За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Во блендер ставете ги сите јаткасти плодови, 1 лажица мед и сувите сливи и блендирајте додека сите состојки се соединат.
- Јаболките измијте ги и исушете ги, па внимателно издлабете ги во средината (дршките и семките).
- Потоа наполнете ги со смесата и ставете ги во плех.
- Направете прелив од 4 лажици мед и од виното – мешајте додека медот се растопи и со тоа прелијте ги јаболките.
- Посипете ги со цимет и додајте по малку путер на секое јаболко.
- Печете ги на 180 степени околу 20 минути и сервирајте ги топли.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во