Рецепти
Јаболки во вино и мед Ана Ѓорова

Егзотична ужинка во која ќе уживате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јаболко(4 средна големина )

Суви сливи(50 Грама)

Индиски ореви(20 Грама)

Лешник(20 Грама)

Бадеми(20 Грама)

Ореви(20 Грама)

Мед(5 Супени лажици)

Црвено вино(50 Милилитри)

Путер(50 Грама)

Цимет

ПОДГОТОВКА

)За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во блендер ставете ги сите јаткасти плодови, 1 лажица мед и сувите сливи и блендирајте додека сите состојки се соединат.
  2. Јаболките измијте ги и исушете ги, па внимателно издлабете ги во средината (дршките и семките).
  3. Потоа наполнете ги со смесата и ставете ги во плех.
  4. Направете прелив од 4 лажици мед и од виното – мешајте додека медот се растопи и со тоа прелијте ги јаболките.
  5. Посипете ги со цимет и додајте по малку путер на секое јаболко.
  6. Печете ги на 180 степени околу 20 минути и сервирајте ги топли.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: