Рецепти
Јаболки во вино и мед Ана Ѓорова

Егзотична ужинка во која ќе уживате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јаболко(4 средна големина )

Суви сливи(50 Грама)

Индиски ореви(20 Грама)

Лешник(20 Грама)

Бадеми(20 Грама)

Ореви(20 Грама)

Мед(5 Супени лажици)

Црвено вино(50 Милилитри)

Путер(50 Грама)

Цимет

ПОДГОТОВКА

)За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во блендер ставете ги сите јаткасти плодови, 1 лажица мед и сувите сливи и блендирајте додека сите состојки се соединат.
  2. Јаболките измијте ги и исушете ги, па внимателно издлабете ги во средината (дршките и семките).
  3. Потоа наполнете ги со смесата и ставете ги во плех.
  4. Направете прелив од 4 лажици мед и од виното – мешајте додека медот се растопи и со тоа прелијте ги јаболките.
  5. Посипете ги со цимет и додајте по малку путер на секое јаболко.
  6. Печете ги на 180 степени околу 20 минути и сервирајте ги топли.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: