Рецепти
Јаболки во вино и мед Ана Ѓорова

Егзотична ужинка во која ќе уживате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јаболко(4 средна големина )

Суви сливи(50 Грама)

Индиски ореви(20 Грама)

Лешник(20 Грама)

Бадеми(20 Грама)

Ореви(20 Грама)

Мед(5 Супени лажици)

Црвено вино(50 Милилитри)

Путер(50 Грама)

Цимет

ПОДГОТОВКА

)За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во блендер ставете ги сите јаткасти плодови, 1 лажица мед и сувите сливи и блендирајте додека сите состојки се соединат.
  2. Јаболките измијте ги и исушете ги, па внимателно издлабете ги во средината (дршките и семките).
  3. Потоа наполнете ги со смесата и ставете ги во плех.
  4. Направете прелив од 4 лажици мед и од виното – мешајте додека медот се растопи и со тоа прелијте ги јаболките.
  5. Посипете ги со цимет и додајте по малку путер на секое јаболко.
  6. Печете ги на 180 степени околу 20 минути и сервирајте ги топли.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: