Рецепти
Јафа торта Ана Ристеска

Освежителна торта која е одличен спој на чоколадо и портокал

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(4 )

Шеќер(250 Грама)

Млеко(24 Супени лажици)

Масло(24 Супени лажици)

Брашно(24 Супени лажици)

Прашок за печиво(1 )

Вода(200 Милилитри)

Мармалад од сливи(5 Супени лажици)

Портокал(1 )

Црно чоколадо(1 Пакување)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Прво се матат јајцата со шеќерот во длабок сад додека не се растопи шеќерот.
  2. Потоа се додава млекото, маслото, брашното и прашокот за печиво, се продолжува со матење, па се истура во плех. Се пече на температура од 220 степени околу 20 минути.
  3. Потоа се приготвува фил: се вари шербет од шеќерот (200 грама) и водата, потоа оладениот пандишпан се сече на половина и едниот дел се рони во шербетот и се додаваат 5 лажици мармалад и рендана кора од замрзнатиот портокал.
  4. Со целиот фил се премачкува другиот дел од пандишпанот и на крај целата торта се премачкува со глазура од растопено чоколадо.
  5. Се сече на триаголни парчиња и се декорира со прелив од чоколадо.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: