Рецепти
Јафа торта Ана Ристеска

Освежителна торта која е одличен спој на чоколадо и портокал

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(4 )

Шеќер(250 Грама)

Млеко(24 Супени лажици)

Масло(24 Супени лажици)

Брашно(24 Супени лажици)

Прашок за печиво(1 )

Вода(200 Милилитри)

Мармалад од сливи(5 Супени лажици)

Портокал(1 )

Црно чоколадо(1 Пакување)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Прво се матат јајцата со шеќерот во длабок сад додека не се растопи шеќерот.
  2. Потоа се додава млекото, маслото, брашното и прашокот за печиво, се продолжува со матење, па се истура во плех. Се пече на температура од 220 степени околу 20 минути.
  3. Потоа се приготвува фил: се вари шербет од шеќерот (200 грама) и водата, потоа оладениот пандишпан се сече на половина и едниот дел се рони во шербетот и се додаваат 5 лажици мармалад и рендана кора од замрзнатиот портокал.
  4. Со целиот фил се премачкува другиот дел од пандишпанот и на крај целата торта се премачкува со глазура од растопено чоколадо.
  5. Се сече на триаголни парчиња и се декорира со прелив од чоколадо.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: