Рецепти
Јагнешка чорба Ана Ѓорова

Чорбата послужете ја со лук, оцет или со кисело млеко. Добар апетит!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Комплет јагнешки цревца со чкембе

Јагнешки дроб и срце(и јагнешка глава )

Кромид(1 Главица)

Лук(4-5 Чешниња)

Целер(корен и листови )

Пашканат(2 корена )

Морков(2 )

Компир(1 )

Ловоров лист

Брашно(1 Супена лажица)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Сол

Вегета

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во големо тенџере се ставаат јагнешката глава, белиот и црниот џигер, цревцата, сечканиот кромид, лукот и ловоровиот лист да вријат 15 минути. Потоа водата се истура, се става чиста вода и се продолжува со варење додека да омекне месото.
  2. Месото се вади од коската, се сечка на ситни парчиња и се враќа во водата во која се варело. Во водата се додава сечканиот морков, пашканатот, компирот и ренданиот корен од целер. Сето тоа се вари додека омекне зеленчукот.
  3. Се става запршка со брашно и црвен пипер, се зачинува со сол, вегета и бибер. По 10 минути се додаваат листовите од ловор, 2-3 чешниња лук, ситно сечкан магдонос и ситно сечкани листови од целер.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: