Рецепти
Јагнешка чорба Ана Ѓорова

Чорбата послужете ја со лук, оцет или со кисело млеко. Добар апетит!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Комплет јагнешки цревца со чкембе

Јагнешки дроб и срце(и јагнешка глава )

Кромид(1 Главица)

Лук(4-5 Чешниња)

Целер(корен и листови )

Пашканат(2 корена )

Морков(2 )

Компир(1 )

Ловоров лист

Брашно(1 Супена лажица)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Сол

Вегета

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во големо тенџере се ставаат јагнешката глава, белиот и црниот џигер, цревцата, сечканиот кромид, лукот и ловоровиот лист да вријат 15 минути. Потоа водата се истура, се става чиста вода и се продолжува со варење додека да омекне месото.
  2. Месото се вади од коската, се сечка на ситни парчиња и се враќа во водата во која се варело. Во водата се додава сечканиот морков, пашканатот, компирот и ренданиот корен од целер. Сето тоа се вари додека омекне зеленчукот.
  3. Се става запршка со брашно и црвен пипер, се зачинува со сол, вегета и бибер. По 10 минути се додаваат листовите од ловор, 2-3 чешниња лук, ситно сечкан магдонос и ситно сечкани листови од целер.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: