Рецепти
Јазикот на свекрвата Ана Ѓорова

Големи солени грисини што се одлични за ужина или предјадење со сосови и додатоци по желба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Квасец(1/2 )

Вода(150 Милилитри)

Брашно(290 Грама)

Сол(5 Грама)

Маслиново масло(20 Милилитри)

Рузмарин

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Во сад измешајте го квасецот со 25 мл од водата и 40 г од брашното за да се растопи. Измешајте ги и замесете тесто што ќе го формирате во топче. Оставете го да одмори 1 час.
  2. Потоа во сад ставете го остатокот од брашното со остатокот од водата и додајте го стасаното тесто. Добро измешајте ја смесата и додајте масло и сол.
  3. Замесете меко тесто, формирајте топка и оставете го да стасува 2 часа покриено со крпа.
  4. Тестото поделете го на 6 дела. Од секој дел расукајте тенка, долгнавеста кора.
  5. Ставете ги корите во тава врз намастена хартија за печење и наросете ги со сол, рузмарин и додајте масло.

01

6. Печете ги во веќе загреана рерна на 200 степени околу 20 минути.

Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: