Рецепти
Кајгана со грашак
Интересен колоритен појадок
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПојадокТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Грашок(200 Грама)
Кромид(1 Главица)
Јајце(8 )
Сечкан магдонос(1 Шака)
Маргарин(50 Грама)
Сол(1 Прстофат)
Бибер(1 Прстофат)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути
- Исечканиот кромид динстајте го на масло или на маргарин со една лажица вода сè додека не омекне.
- Потоа додајте го грашакот и ставете сол и бибер по вкус.
- Грашакот крчкајте го додека нe омекне и долевајте му по малку топла вода за да не се залепи за садот, а потоа оставете го да се олади.
- Во посебен сад матете ги јајцата, додајте го сечканиот магдонос, сол и бибер, а потоа додајте го и грашакот и сè заедно измешајте.
- Во поголема тава загрејте масло и испржете ја кајганата.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во