Рецепти
Кајгана со грашак Ана Ѓорова

Интересен колоритен појадок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Грашок(200 Грама)

Кромид(1 Главица)

Јајце(8 )

Сечкан магдонос(1 Шака)

Маргарин(50 Грама)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Исечканиот кромид динстајте го на масло или на маргарин со една лажица вода сè додека не омекне.
  2. Потоа додајте го грашакот и ставете сол и бибер по вкус.
  3. Грашакот крчкајте го додека нe омекне и долевајте му по малку топла вода за да не се залепи за садот, а потоа оставете го да се олади.
  4. Во посебен сад матете ги јајцата, додајте го сечканиот магдонос, сол и бибер, а потоа додајте го и грашакот и сè заедно измешајте.
  5. Во поголема тава загрејте масло и испржете ја кајганата.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: