Рецепти
Непечен капучино колач Ана Ѓорова

Едноставен колач со бело и црно чоколадо и капучино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мелени бисквити(250 Грама)

Путер(185 Грама)

Бело чоколадо(100 Грама)

Слатка павлака(1/4 чаша + 1 1/3 чаша )

Црно чоколадо(200 Грама)

Жолчка од јајце(2 )

Капучино во прав(3 Кафени лажици)

Какао(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Измешајте го бисквитот со 125 грама растопен путер (уште подобро е да користите чоколаден бисквит).  Потоа претурете ја смесата во тава со дијаметар од 23 см. Ставете ја во фрижидер 20 минути да се стегне.
  2. Во меѓувреме подгответе го белиот крем: во сад ставете го белото чоколадо и 1/4 чаша слатка павлака, садот ставете го врз поголем сад со зовриена вода и растопете го чоколадото мешајќи со жица за матење. Со овој крем премачкајте го бисквитот и вратете го во фрижидер.
  3. Подгответе го кафеавиот крем: темното чоколадо, 60 грама растопен путер, жолчките и кафето растворено во 2 лажички вода ставете ги во друг сад и матете додека не добиете цврста смеса. Со оваа смеса премачкајте го колачот и повторно вратете го во фрижидер.
  4. Подгответе го филот – матете 1 1/3 чаша слатка павлака додека да стане цврста, па со неа премачкајте го колачот. Посипете со какао и сервирајте.
Весела торта
Пуслици со ореви
Посни медени колачи
Суви колачи со лешници
Овошна векна
Колач од дуњи
Шеќерни јаболки
Лимон-колач
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Туткана гибаница
Посен колач со кафе
Посен колач со мармалад од сливи
Колач со медени срца
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Бисквит торта со јаболки
Пудинг колач со јаболки
Колач од моркови со крем
Чоколаден колач со јаболки и ореви
Еврејски колач
Француски штангли
Штангли со костен и чоколадо
Алегро колач
Бабин колач со јаболко
Блум штангли
Шербет пита со јаболки
Баклава со рогач и јаболки
Улутма од ореви
Лешник коцки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: