Рецепти
Карамел-крем Ана Ристеска

Засладете се со ова лесно и освежително благо во текот на топлиот летен период

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млеко(1/2 Литар)

Карамел(1 кесичка )

Шеќер(6 Супени лажици)

Пудинг од ванила(2 кесички )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Тенџерето со млеко се зоврива. Пудингот од ванила (може и пудинг од карамела) се раствора во неколку лажици ладно млеко.
  2. Откако ќе зоврие млекото, со мешање полека се додава пудингот и шеќерот и се вари додека да згусне.
  3. Во посебни алуминиумски модли се раствора кафениот карамел со малку вода и се става по половина лажичка во секоја модла.
  4. Модлите се полнат со сварениот пудинг и се ставаат со фрижидер за да се стегнат. За јадење се превртуваат модлите во чинија.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: