Рецепти
Карамел-крем Ана Ристеска

Засладете се со ова лесно и освежително благо во текот на топлиот летен период

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млеко(1/2 Литар)

Карамел(1 кесичка )

Шеќер(6 Супени лажици)

Пудинг од ванила(2 кесички )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Тенџерето со млеко се зоврива. Пудингот од ванила (може и пудинг од карамела) се раствора во неколку лажици ладно млеко.
  2. Откако ќе зоврие млекото, со мешање полека се додава пудингот и шеќерот и се вари додека да згусне.
  3. Во посебни алуминиумски модли се раствора кафениот карамел со малку вода и се става по половина лажичка во секоја модла.
  4. Модлите се полнат со сварениот пудинг и се ставаат со фрижидер за да се стегнат. За јадење се превртуваат модлите во чинија.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: