Рецепти
Карамел торта Ана Ѓорова

Брза и непечена торта од карамела и бисквити со чоколадна глазура

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бисквити(200 Грама)

Путер(230 Грама)

Млеко(4-5 Супени лажици)

Карамел(100 Грама)

Слатка павлака(550 Милилитри)

Екстракт од ванила

Црно чоколадо(50 Грама)

Шеќер(2-3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Растопете 100 г путер и прелијте го врз издробените (или сомелени) бисквити. Додајте го млекото, измешајте убаво и натапкајте ја смесата добро во кружно тавче.
  2. Карамелата ставете ја во тенџере на оган со 300 мл слатка павлака и мешајте додека целосно се растопат. Потоа тргнете го садот од рингла и додајте 100 г путер и ванила екстракт. Мешајте.
  3.  Кога кремот ќе се излади, прелијте го во тавата врз пандишпанот од бисквити.
  4. Во меѓувреме во друг сад на оган ставете 250 мл слатка павлака, додајте 30 г путер и 50 г чоколадо за готвење. Мешајте додека убаво се растопат, па оставете ги да се оладат.
  5. Прелијте ја чоколадната глазура врз кармелот и ставете ја тортата во фрижидер да се олади.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: