Рецепти
Карбонара со брокули Ана Ристеска

Карбонарата се служи додека е топла

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Макарони(1 Пакување)

Сланина(150 Грама)

Праз(1 )

Свежи шампињони(200 Грама)

Хопла(150 Милилитри)

Рендан пармезан(40 Грама)

Брокула(1/2 )

Јајце(2 )

Путер(20 Грама)

Сол

Масло

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се поготвува за помалку од 40 минути

  1. Сланината се сече на стапчиња, празот на коцкичи, шампињоните на листови.
  2. Во поголемо тенџере се сипува вода, се додава сол и се вари додека зоврие. Се ставаат макароните и се продолжува со варење додека омекнат тестенините.
  3. Посебно на малку масло се пропржуваат празот и сланината, па се додаваат шампињоните. Се пржат со постојано мешање додека омекне зеленчукот, а вишокот течност изврие.
  4. Сварените макарони се цедат. Додека се уште врели, во нив се додаваат јајцата и путерот, па енергично се мешаат. Се сипуваат павлаката за готвење, пармезанот и пржените состојки и полека се меша со мешалка.
  5. Брокулата се кине на цветови и се обарува на пареа, а потоа се додава во приготвените тестенини.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: