Рецепти
Карбонара со брокули Ана Ристеска

Карбонарата се служи додека е топла

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Макарони(1 Пакување)

Сланина(150 Грама)

Праз(1 )

Свежи шампињони(200 Грама)

Хопла(150 Милилитри)

Рендан пармезан(40 Грама)

Брокула(1/2 )

Јајце(2 )

Путер(20 Грама)

Сол

Масло

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се поготвува за помалку од 40 минути

  1. Сланината се сече на стапчиња, празот на коцкичи, шампињоните на листови.
  2. Во поголемо тенџере се сипува вода, се додава сол и се вари додека зоврие. Се ставаат макароните и се продолжува со варење додека омекнат тестенините.
  3. Посебно на малку масло се пропржуваат празот и сланината, па се додаваат шампињоните. Се пржат со постојано мешање додека омекне зеленчукот, а вишокот течност изврие.
  4. Сварените макарони се цедат. Додека се уште врели, во нив се додаваат јајцата и путерот, па енергично се мешаат. Се сипуваат павлаката за готвење, пармезанот и пржените состојки и полека се меша со мешалка.
  5. Брокулата се кине на цветови и се обарува на пареа, а потоа се додава во приготвените тестенини.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: