Рецепти
Карбонара со брокули
Карбонарата се служи додека е топла
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Италијанска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Макарони(1 Пакување)
Сланина(150 Грама)
Праз(1 )
Свежи шампињони(200 Грама)
Хопла(150 Милилитри)
Рендан пармезан(40 Грама)
Брокула(1/2 )
Јајце(2 )
Путер(20 Грама)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се поготвува за помалку од 40 минути
- Сланината се сече на стапчиња, празот на коцкичи, шампињоните на листови.
- Во поголемо тенџере се сипува вода, се додава сол и се вари додека зоврие. Се ставаат макароните и се продолжува со варење додека омекнат тестенините.
- Посебно на малку масло се пропржуваат празот и сланината, па се додаваат шампињоните. Се пржат со постојано мешање додека омекне зеленчукот, а вишокот течност изврие.
- Сварените макарони се цедат. Додека се уште врели, во нив се додаваат јајцата и путерот, па енергично се мешаат. Се сипуваат павлаката за готвење, пармезанот и пржените состојки и полека се меша со мешалка.
- Брокулата се кине на цветови и се обарува на пареа, а потоа се додава во приготвените тестенини.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во