Рецепти
Кесадиљи со пилешко месо и праски Ана Ѓорова

Слатко-пикантна овошна кесадиља со свежо пилешко месо, праски и сос за скара. Сите овие состојки во комбинација со топено сирење го прават ова јадење незаборавно!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тортиљи(1 )

Чедар сирење(1/4 Чаша)

Рендан кашкавал(1/4 Чаша)

Пилешко месо(200 Грама)

Праска(1 )

Сос за скара(2 Кафени лажици)

Коријандер(2-3 Гранчиња)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Сварете го пилешкото месо во солена вода, исечкајте го и измешајте го со сос за скара.
  2. Во тава на оган ставете ја тортиљата, наросете половина рендан кашкавал на половина од тортиљата, сос за скара, пилешко месо, исечкана праска, коријандер и завршете со остатокот од кашкавал.
  3. Преклопете ја тортиљата и гответе од двете страни, 2-4 минути додека не стане темнокафена и додека кашкавалот целосно не се стопи.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: