Рецепти
Кесадиљи со пилешко месо и праски
Слатко-пикантна овошна кесадиља со свежо пилешко месо, праски и сос за скара. Сите овие состојки во комбинација со топено сирење го прават ова јадење незаборавно!
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Мексиканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
1 лицеВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Тортиљи(1 )
Чедар сирење(1/4 Чаша)
Рендан кашкавал(1/4 Чаша)
Пилешко месо(200 Грама)
Праска(1 )
Сос за скара(2 Кафени лажици)
Коријандер(2-3 Гранчиња)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути
- Сварете го пилешкото месо во солена вода, исечкајте го и измешајте го со сос за скара.
- Во тава на оган ставете ја тортиљата, наросете половина рендан кашкавал на половина од тортиљата, сос за скара, пилешко месо, исечкана праска, коријандер и завршете со остатокот од кашкавал.
- Преклопете ја тортиљата и гответе од двете страни, 2-4 минути додека не стане темнокафена и додека кашкавалот целосно не се стопи.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во