Рецепти
Кечап Ана Ристеска

Домашен кечап по рецептот на баба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Домат(30 Килограми)

Кромид(2 Килограми)

Црвен пипер

Магдонос(3 Китки)

Лук(5 Главици)

Масло(1,5-2 Литри)

Шеќер(2 Чаши)

Сенф(2-3 Супени лажици)

Бибер(2 Кафени лажици)

Морков(1 Килограм)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Сè убаво се мие, се сече на поситни парчиња, се става во шерпата за варење и се остава да се свари убаво.
  2. Да се изврие до пола шерпа. Потоа се трга од оган и се пасира низ преса целата смеса. Така испасирано се става пак на оган и се додава масло, сол по потреба и шеќер. Треба да се вари до саканата густина (погусто да биде).
  3. Пред крај се вади малку од кечапот и се става 2-3 лажици сенф, 2 ќесички бибер и оригано по желба. Се меша убаво и се враќа назад во смесата да зоврие уште 5 минути.
  4. Се трга од оган и се собира врело во мала амбалажа и се затвораат веднаш.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: