Рецепти
Кечап Ана Ристеска

Домашен кечап по рецептот на баба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Домат(30 Килограми)

Кромид(2 Килограми)

Црвен пипер

Магдонос(3 Китки)

Лук(5 Главици)

Масло(1,5-2 Литри)

Шеќер(2 Чаши)

Сенф(2-3 Супени лажици)

Бибер(2 Кафени лажици)

Морков(1 Килограм)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Сè убаво се мие, се сече на поситни парчиња, се става во шерпата за варење и се остава да се свари убаво.
  2. Да се изврие до пола шерпа. Потоа се трга од оган и се пасира низ преса целата смеса. Така испасирано се става пак на оган и се додава масло, сол по потреба и шеќер. Треба да се вари до саканата густина (погусто да биде).
  3. Пред крај се вади малку од кечапот и се става 2-3 лажици сенф, 2 ќесички бибер и оригано по желба. Се меша убаво и се враќа назад во смесата да зоврие уште 5 минути.
  4. Се трга од оган и се собира врело во мала амбалажа и се затвораат веднаш.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: