Рецепти
Кечап Ана Ристеска

Домашен кечап по рецептот на баба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Домат(30 Килограми)

Кромид(2 Килограми)

Црвен пипер

Магдонос(3 Китки)

Лук(5 Главици)

Масло(1,5-2 Литри)

Шеќер(2 Чаши)

Сенф(2-3 Супени лажици)

Бибер(2 Кафени лажици)

Морков(1 Килограм)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Сè убаво се мие, се сече на поситни парчиња, се става во шерпата за варење и се остава да се свари убаво.
  2. Да се изврие до пола шерпа. Потоа се трга од оган и се пасира низ преса целата смеса. Така испасирано се става пак на оган и се додава масло, сол по потреба и шеќер. Треба да се вари до саканата густина (погусто да биде).
  3. Пред крај се вади малку од кечапот и се става 2-3 лажици сенф, 2 ќесички бибер и оригано по желба. Се меша убаво и се враќа назад во смесата да зоврие уште 5 минути.
  4. Се трга од оган и се собира врело во мала амбалажа и се затвораат веднаш.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: