Рецепти
Кечап Ана Ристеска

Домашен кечап по рецептот на баба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Домат(30 Килограми)

Кромид(2 Килограми)

Црвен пипер

Магдонос(3 Китки)

Лук(5 Главици)

Масло(1,5-2 Литри)

Шеќер(2 Чаши)

Сенф(2-3 Супени лажици)

Бибер(2 Кафени лажици)

Морков(1 Килограм)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Сè убаво се мие, се сече на поситни парчиња, се става во шерпата за варење и се остава да се свари убаво.
  2. Да се изврие до пола шерпа. Потоа се трга од оган и се пасира низ преса целата смеса. Така испасирано се става пак на оган и се додава масло, сол по потреба и шеќер. Треба да се вари до саканата густина (погусто да биде).
  3. Пред крај се вади малку од кечапот и се става 2-3 лажици сенф, 2 ќесички бибер и оригано по желба. Се меша убаво и се враќа назад во смесата да зоврие уште 5 минути.
  4. Се трга од оган и се собира врело во мала амбалажа и се затвораат веднаш.
Весела торта
Пуслици со ореви
Посни медени колачи
Суви колачи со лешници
Овошна векна
Колач од дуњи
Шеќерни јаболки
Лимон-колач
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Туткана гибаница
Посен колач со кафе
Посен колач со мармалад од сливи
Колач со медени срца
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Бисквит торта со јаболки
Пудинг колач со јаболки
Колач од моркови со крем
Чоколаден колач со јаболки и ореви
Еврејски колач
Француски штангли
Штангли со костен и чоколадо
Алегро колач
Бабин колач со јаболко
Блум штангли
Шербет пита со јаболки
Баклава со рогач и јаболки
Улутма од ореви
Лешник коцки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: