Рецепти
Kифлички од кори за пита Ана Ѓорова

Едноставен рецепт за полнети кифлички од готови кори со мелено месо за вкусно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во тава се пржи кромидот да омекне малку, па се додава меленото месо и се пржат заедно додека заруменат.
  2. Маргаринот се топи во друг сад.
  3. Се редат три кори една врз друга и секоја се премачкува со маргаринот. Ако корите се потенки, може да се стават и по четири. Последната кора не се премачкува со маргарин.
  4. Корите се сечат дијагонално во форма на триаголници. На секој триаголник се нанесува од филот со меленото месо. Може по желба да се додаде оригано и кечап.
  5. Потоа триаголниците се виткаат во форма на кифли.
  6. Во сад се става студена вода и се потопуваат кифлите од 10 до 15 секунди, па се редат во плех со мрсна хартија. На крајот се премачкуваат со јајце и се посипуваат со сусам.
  7. Се загрева рерната на 200 степени и се печат кифлите додека заруменат.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: