Рецепти
Kифлички од кори за пита Ана Ѓорова

Едноставен рецепт за полнети кифлички од готови кори со мелено месо за вкусно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во тава се пржи кромидот да омекне малку, па се додава меленото месо и се пржат заедно додека заруменат.
  2. Маргаринот се топи во друг сад.
  3. Се редат три кори една врз друга и секоја се премачкува со маргаринот. Ако корите се потенки, може да се стават и по четири. Последната кора не се премачкува со маргарин.
  4. Корите се сечат дијагонално во форма на триаголници. На секој триаголник се нанесува од филот со меленото месо. Може по желба да се додаде оригано и кечап.
  5. Потоа триаголниците се виткаат во форма на кифли.
  6. Во сад се става студена вода и се потопуваат кифлите од 10 до 15 секунди, па се редат во плех со мрсна хартија. На крајот се премачкуваат со јајце и се посипуваат со сусам.
  7. Се загрева рерната на 200 степени и се печат кифлите додека заруменат.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: