Рецепти
Kифлички од кори за пита Ана Ѓорова

Едноставен рецепт за полнети кифлички од готови кори со мелено месо за вкусно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во тава се пржи кромидот да омекне малку, па се додава меленото месо и се пржат заедно додека заруменат.
  2. Маргаринот се топи во друг сад.
  3. Се редат три кори една врз друга и секоја се премачкува со маргаринот. Ако корите се потенки, може да се стават и по четири. Последната кора не се премачкува со маргарин.
  4. Корите се сечат дијагонално во форма на триаголници. На секој триаголник се нанесува од филот со меленото месо. Може по желба да се додаде оригано и кечап.
  5. Потоа триаголниците се виткаат во форма на кифли.
  6. Во сад се става студена вода и се потопуваат кифлите од 10 до 15 секунди, па се редат во плех со мрсна хартија. На крајот се премачкуваат со јајце и се посипуваат со сусам.
  7. Се загрева рерната на 200 степени и се печат кифлите додека заруменат.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: