Рецепти
Кинеско свинско со ананас Ана Ристеска

Традиционално кинеско јадење во необичен слатко кисел сос со парчиња ананас

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(700 Грама)

Соја сос(2 Супени лажици)

Кромид(1 Главица)

Зелена пиперка(1 )

Црвена пиперка(1 )

Пченкарно брашно(6 Супени лажици)

Ананас во конзерва(4 Парчиња)

Оцет(6 Супени лажици)

Шеќер(40 Грама)

Доматно пире(3 Супени лажици)

Пилешка супа(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Месото исечкајте го на коцки, полијте го со соја сосот и оставете го да отстои 20 минути, поклопено.
  2. Кромидот исечете го на тенки кришки, пиперките на парчиња, па прќете ги на масло 3-4 минути.
  3. Во друга тава загрејте повеќе масло.
  4. Месото извалјајте го во брашното и пржете го 2 минути. Вадете го врз салфета за да се исцеди.
  5. Ананасот исечете го на парчиња, додајте го на зеленчукот и пржете се заедно 1 минута.
  6. Додајте ги оцетот, 1 чаша вода, доматното пире, шеќерот и супата и мешајќи ги на тивок оган, варете ги се додека не добиете фин сос.
  7. Додајте го на масото, пржете го 3-4 минути да се згусне и сервирајте го.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: