Рецепти
Кинеско свинско со ананас Ана Ристеска

Традиционално кинеско јадење во необичен слатко кисел сос со парчиња ананас

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(700 Грама)

Соја сос(2 Супени лажици)

Кромид(1 Главица)

Зелена пиперка(1 )

Црвена пиперка(1 )

Пченкарно брашно(6 Супени лажици)

Ананас во конзерва(4 Парчиња)

Оцет(6 Супени лажици)

Шеќер(40 Грама)

Доматно пире(3 Супени лажици)

Пилешка супа(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Месото исечкајте го на коцки, полијте го со соја сосот и оставете го да отстои 20 минути, поклопено.
  2. Кромидот исечете го на тенки кришки, пиперките на парчиња, па прќете ги на масло 3-4 минути.
  3. Во друга тава загрејте повеќе масло.
  4. Месото извалјајте го во брашното и пржете го 2 минути. Вадете го врз салфета за да се исцеди.
  5. Ананасот исечете го на парчиња, додајте го на зеленчукот и пржете се заедно 1 минута.
  6. Додајте ги оцетот, 1 чаша вода, доматното пире, шеќерот и супата и мешајќи ги на тивок оган, варете ги се додека не добиете фин сос.
  7. Додајте го на масото, пржете го 3-4 минути да се згусне и сервирајте го.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: