Рецепти
Кинеско свинско со ананас
Традиционално кинеско јадење во необичен слатко кисел сос со парчиња ананас
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Азиска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свинско месо(700 Грама)
Соја сос(2 Супени лажици)
Кромид(1 Главица)
Зелена пиперка(1 )
Црвена пиперка(1 )
Пченкарно брашно(6 Супени лажици)
Ананас во конзерва(4 Парчиња)
Оцет(6 Супени лажици)
Шеќер(40 Грама)
Доматно пире(3 Супени лажици)
Пилешка супа(1 Чаша)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути
- Месото исечкајте го на коцки, полијте го со соја сосот и оставете го да отстои 20 минути, поклопено.
- Кромидот исечете го на тенки кришки, пиперките на парчиња, па прќете ги на масло 3-4 минути.
- Во друга тава загрејте повеќе масло.
- Месото извалјајте го во брашното и пржете го 2 минути. Вадете го врз салфета за да се исцеди.
- Ананасот исечете го на парчиња, додајте го на зеленчукот и пржете се заедно 1 минута.
- Додајте ги оцетот, 1 чаша вода, доматното пире, шеќерот и супата и мешајќи ги на тивок оган, варете ги се додека не добиете фин сос.
- Додајте го на масото, пржете го 3-4 минути да се згусне и сервирајте го.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во