Рецепти
Кинеско свинско со ананас Ана Ристеска

Традиционално кинеско јадење во необичен слатко кисел сос со парчиња ананас

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(700 Грама)

Соја сос(2 Супени лажици)

Кромид(1 Главица)

Зелена пиперка(1 )

Црвена пиперка(1 )

Пченкарно брашно(6 Супени лажици)

Ананас во конзерва(4 Парчиња)

Оцет(6 Супени лажици)

Шеќер(40 Грама)

Доматно пире(3 Супени лажици)

Пилешка супа(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Месото исечкајте го на коцки, полијте го со соја сосот и оставете го да отстои 20 минути, поклопено.
  2. Кромидот исечете го на тенки кришки, пиперките на парчиња, па прќете ги на масло 3-4 минути.
  3. Во друга тава загрејте повеќе масло.
  4. Месото извалјајте го во брашното и пржете го 2 минути. Вадете го врз салфета за да се исцеди.
  5. Ананасот исечете го на парчиња, додајте го на зеленчукот и пржете се заедно 1 минута.
  6. Додајте ги оцетот, 1 чаша вода, доматното пире, шеќерот и супата и мешајќи ги на тивок оган, варете ги се додека не добиете фин сос.
  7. Додајте го на масото, пржете го 3-4 минути да се згусне и сервирајте го.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: