Рецепти
Киноа салата со пиперки и туна Ана Ѓорова

Богата и здрава салата од варена киноа, што може да ја подготвите и за вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Киноата поминете ја низ млаз ладна вода и добро исплакнете ја и исцедете ја.
  2. Потоа ставете ја во тенџере со вода (за секоја чаша киноа, треба да ставите две чаши вода) и варете ја 15 минути. Исцедете ја и оставете ја да се олади.
  3. Бабурите исчистете ги од семките и дршките и печете ги 20 минути во рерна на 220°C.
  4. Печените пиперки излупете ги и исечете ги на ленти.
  5. Во стаклен сад измешајте ја киноата со пиперките, маслинките без семки, сирењето на коцки и со туната.
  6. Добро промешајте и пред послужување, оставете ја салатата еден час во фрижидер.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: