Рецепти
Ќофте-чорба со печурки и со моркови Ана Ѓорова

Вкусна чорба со ќофтиња од мелено месо и зеленчук. Добар апетит!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(2 Главици)

Морков(4 )

Мешано мелено месо(500 Грама)

Маринирани шампињони(1 тегла )

Буковец(1 Супена лажица)

Брашно(2 Супени лажици)

Црвен пипер(2 Кафени лажици)

Магдонос(1/2 Китка)

Вегета

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Најпрво се сечкаат кромидот и морковите на ситни коцки и се запржуваат во тенџере со загреано масло. Се додава 1 лажица вегета, сол и бибер.
  2. Потоа од меленото месо се прават ќофтиња и се пропржуваат заедно со кромидот и со морковите. Се додаваат 1,5 литар вода и маринираните печурки.
  3. Сето тоа убаво се вари на тивко околу 45 минути.
  4. Потоа се додава буковецот и ситно сечканиот магдонос.
  5. На крајот се прави запршка со 2 лажици брашно и 2 лажичиња црвен пипер. Густината на запршката е по желба.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: