Рецепти
Ќофте од пилешки стек Ана Ристеска

Вкусни пилешки ќофтиња за богат ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(1/2 Килограм)

Сол

Компир(2-3 )

Јајце(2 )

Леб(2 Парчиња)

Рендан кашкавал(50 Грама)

Презла

Масло(за пржење )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Пилешкиот стек се подварува со малку сол, се цеди, се сечка и се става во блендер сосема малку за да се раздроби месото.
  2. Компирите се варат со лушпа, потоа се лупат и се гмечат со вилушка. Се додаваат јајцата, малку сечкан лук и магдонос и 2 кришки леб натопен во млеко и рендан кашкавал.
  3. Сето тоа се замесува и се прават ќофтиња или плескавици по желба, се валкаат во презла и се пржат во загреано масло.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: