Рецепти
Ќофте од пилешки стек Ана Ристеска

Вкусни пилешки ќофтиња за богат ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(1/2 Килограм)

Сол

Компир(2-3 )

Јајце(2 )

Леб(2 Парчиња)

Рендан кашкавал(50 Грама)

Презла

Масло(за пржење )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Пилешкиот стек се подварува со малку сол, се цеди, се сечка и се става во блендер сосема малку за да се раздроби месото.
  2. Компирите се варат со лушпа, потоа се лупат и се гмечат со вилушка. Се додаваат јајцата, малку сечкан лук и магдонос и 2 кришки леб натопен во млеко и рендан кашкавал.
  3. Сето тоа се замесува и се прават ќофтиња или плескавици по желба, се валкаат во презла и се пржат во загреано масло.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: