Рецепти
Ќофте од пилешки стек Ана Ристеска

Вкусни пилешки ќофтиња за богат ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(1/2 Килограм)

Сол

Компир(2-3 )

Јајце(2 )

Леб(2 Парчиња)

Рендан кашкавал(50 Грама)

Презла

Масло(за пржење )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Пилешкиот стек се подварува со малку сол, се цеди, се сечка и се става во блендер сосема малку за да се раздроби месото.
  2. Компирите се варат со лушпа, потоа се лупат и се гмечат со вилушка. Се додаваат јајцата, малку сечкан лук и магдонос и 2 кришки леб натопен во млеко и рендан кашкавал.
  3. Сето тоа се замесува и се прават ќофтиња или плескавици по желба, се валкаат во презла и се пржат во загреано масло.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: