Рецепти
Ќофте од пилешки стек
Вкусни пилешки ќофтиња за богат ручек
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешки гради(1/2 Килограм)
Компир(2-3 )
Јајце(2 )
Леб(2 Парчиња)
Рендан кашкавал(50 Грама)
Масло(за пржење )
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути
- Пилешкиот стек се подварува со малку сол, се цеди, се сечка и се става во блендер сосема малку за да се раздроби месото.
- Компирите се варат со лушпа, потоа се лупат и се гмечат со вилушка. Се додаваат јајцата, малку сечкан лук и магдонос и 2 кришки леб натопен во млеко и рендан кашкавал.
- Сето тоа се замесува и се прават ќофтиња или плескавици по желба, се валкаат во презла и се пржат во загреано масло.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во