Рецепти
Ќофтиња со праз Ана Ѓорова

Ќофтиња од јунешко месо и зеленчук со интересен вкус. Послужете ги со свежа салата и со омилениот сос.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јунешко мелено месо(1/2 Килограм)

Јајце(1 )

Праз(1 )

Компир(2 поголеми )

Лебни трошки(1 шолја )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Компирите излупете ги и изрендајте ги.
  2. Празот ситно исечкајте го, па сите состојки измешајте ги со меленото месо.
  3. Од смесата формирајте ќофтиња со големина по желба.
  4. Наредете ги во сад и ставете ги во замрзнувач 15 минути.
  5. Потоа пржете ги во врело масло и сервирајте ги со зелена салата.
  6. Добар апетит!
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: