Рецепти
Коктел од морски плодови со ориз Ана Ристеска

Лесна вечера со морски плодови која можете да ја послужите со чаша бело вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Во тава ги ставаме маслото и путерот. Ги ставаме лукот, морковот, пиперката, морските плодови, солиме и на крај го ставаме биберот.
  2. По 20 минути, откако морските плодови ќе се издинстаат се додаваат магдоносот, босилекот и половина исцеден лимон. Внимаваме во тавчето да не изврие цела течност.
  3. На крај ја додаваме другата половина од цедениот лимон и во друг сад го вариме оризот со малку сол.
  4. Го сервираме оризот заедно со морските плодови и декорираме со домат и со краставица.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: