Рецепти
Колач од просо Ана Ѓорова

Вкусен десерт или ужинка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пченични никулци(4 лажици суви )

Просо(7 Супени лажици)

Портокал(1 )

Ленено семе(2 Супени лажици)

Сончоглед(2 Супени лажици)

Џем од кајсии(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Просото варете го 10 минути во вода, а потоа добро исцедете го и во него додајте ја ренданата кора и сокот од портокал, пченичните никулци, џемот, лененото семе и маслиново масло.
  2. Кога смесата ќе се соедини, претурете ја во мал округол плех со пречник околу 19 см. Плехот обложете го претходно со хартија за печење.
  3. Печете го колачот во загреана рерна на 180 степени околу 30 минути.
  4. Кога на површината ќе се создаде коричка, колачот е готов.
  5. Прелијте го со растопено чоколадо и украсете го по желба или посипете го со мелени ореви и шлаг. Подеднакво е вкусен и топол и ладен.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: