Рецепти
Колачиња од тиква и бело чоколадо Ана Ристеска

Меки есенски колачиња со богат вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пире од варена тиква(1 Чаша)

Шеќер(3/4 Чаша)

Масло(1/2 Чаша)

Јајце(1 )

Екстракт од ванила(2 Кафени лажици)

Сода бикарбона(1 Кафена лажица)

Млеко(1 Кафена лажица)

Брашно(2 Чаши)

Прашок за печиво(2 Кафени лажици)

Цимет(1 Кафена лажица)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Бело чоколадо(2 Чаши)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути

  1. Згрејте ја рерната на 180 степени и тава за пече прекријте ја со хартија за печење.
  2. Во голем сад со електричен миксер измешајте ги тиквата, шеќерот, маслото, јајцето и ванилата.
  3. Во помал сад соединете ги сода бикарбоната и млекото и потоа додајте ги во садот со тиквата. Во посебен сад ставете ги брашното, печивото. циметот и солта. Додајте го и белото чоколадо исечкано на мали коцки.
  4. Соединете ги двете смеси убаво и со лажичка црпете од смесата и ставете ги топчињата на тавата за печење одалечени неколку сантиметри едни од други. Печете 8-10 минути, извадете ги и уживајте во десертот.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: