Рецепти

Колачиња од тиква и бело чоколадо
Меки есенски колачиња со богат вкус
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
12 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пире од варена тиква(1 Чаша)
Шеќер(3/4 Чаша)
Масло(1/2 Чаша)
Јајце(1 )
Екстракт од ванила(2 Кафени лажици)
Сода бикарбона(1 Кафена лажица)
Млеко(1 Кафена лажица)
Брашно(2 Чаши)
Прашок за печиво(2 Кафени лажици)
Цимет(1 Кафена лажица)
Сол(1/2 Кафена лажица)
Бело чоколадо(2 Чаши)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути
- Згрејте ја рерната на 180 степени и тава за пече прекријте ја со хартија за печење.
- Во голем сад со електричен миксер измешајте ги тиквата, шеќерот, маслото, јајцето и ванилата.
- Во помал сад соединете ги сода бикарбоната и млекото и потоа додајте ги во садот со тиквата. Во посебен сад ставете ги брашното, печивото. циметот и солта. Додајте го и белото чоколадо исечкано на мали коцки.
- Соединете ги двете смеси убаво и со лажичка црпете од смесата и ставете ги топчињата на тавата за печење одалечени неколку сантиметри едни од други. Печете 8-10 минути, извадете ги и уживајте во десертот.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во