Рецепти
Колачиња од тиква и бело чоколадо Ана Ристеска

Меки есенски колачиња со богат вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пире од варена тиква(1 Чаша)

Шеќер(3/4 Чаша)

Масло(1/2 Чаша)

Јајце(1 )

Екстракт од ванила(2 Кафени лажици)

Сода бикарбона(1 Кафена лажица)

Млеко(1 Кафена лажица)

Брашно(2 Чаши)

Прашок за печиво(2 Кафени лажици)

Цимет(1 Кафена лажица)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Бело чоколадо(2 Чаши)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути

  1. Згрејте ја рерната на 180 степени и тава за пече прекријте ја со хартија за печење.
  2. Во голем сад со електричен миксер измешајте ги тиквата, шеќерот, маслото, јајцето и ванилата.
  3. Во помал сад соединете ги сода бикарбоната и млекото и потоа додајте ги во садот со тиквата. Во посебен сад ставете ги брашното, печивото. циметот и солта. Додајте го и белото чоколадо исечкано на мали коцки.
  4. Соединете ги двете смеси убаво и со лажичка црпете од смесата и ставете ги топчињата на тавата за печење одалечени неколку сантиметри едни од други. Печете 8-10 минути, извадете ги и уживајте во десертот.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: