Рецепти
Колачиња со ореви и шеќер во прав Ана Ѓорова

Вкусни колачиња од мексиканската кујна кои се приготвуваат за свечени пригоди

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(1 Чаша)

Шеќер во прав(1/2 Чаша)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

Брашно(2 1/4 Чаши)

Сол(1/4 Кафена лажица)

Сечкани ореви(3/4 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Со миксер пенасто изматете ги омекнатиот путер, шеќерот во прав и ванилата.
  2. Додавајте ги постепено брашното и солта и матете.
  3. Додајте ги сечканите ореви и измешајте ја смесата со лажица.
  4. Од тестото формирајте топчиња со големина на орев, редете ги одделени едно од друго врз хартија за печење во плех.
  5. Печете ги на 200 степени околу 10-12 минути или додека добијат златнокафена боја.
  6. Извадете ги од рерна и оставете ги настрана малку да се оладат.
  7. Кога малку ќе се подоладат, наросете со шеќер во прав и оставете ги целосно да се оладат. Можете по желба да ги извалкате колачињата по втор пат во шеќер во прав.
Бурито со мешано месо
Кесадии со туна
Шпагети во мексикански сос
Мексикански гулаш
Грав на мексикански начин
Грав со ќофтиња
Ла Палома
Мексикански сос
Пикантни колбаси на скара
Фахита со говедско месо
Бурито со јајца
Тортиљи со зеленчук
Тортиља со кинеска салата
Атоле
Колачиња со ореви и шеќер во прав
Тестенини со мексикански сос
Чипс со пикантен сос (посно)
Тортиља од компири
Мексикански колач (посно)
Мексикански мигас
Чили супа
Чили тестенини со месо, грав и пченка
Начос со мелено месо
Кесадиљи со топен кашкавал и сланина
Мексиканско рижото
Ракчиња во текила и зелен лимон
Палачинки од пченка со коријандер и млад кромид
Домашен чили сос
Мексикански омлет
Колач со карамел и млеко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: