Рецепти
Компот од праски Ана Ѓорова

Сладок компот од есенски праски по бабин рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Праска(5 Килограми)

Шеќер(по 4 супени лажици )

Вода

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Праските треба да се есенски, бидејќи семките лесно се вадат, односно семката убаво се одвојува.
  2. Измијте ги праските, излупете ги и расечете ги на резанки.
  3. Земете тегли од 1 килограм, измијте ги добро и редете ги праските во нив.
  4. Преку праските ставете 4 лажици шеќер, налејте ги со вода и затворете ги со капаци.
  5. Секоја тегла завиткајте ја во подебел слој весници и ставете ја во поголем сад каде што на дното сте ставиле весници.
  6. Наполнете го садот со вода, ставете го на оган и откако ќе почне да врие, варете 20 минути.
  7. Утредента извадете ги теглите и оставете ги кај другата зимница на темно и суво место.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: