Рецепти
Компот од праски Ана Ѓорова

Сладок компот од есенски праски по бабин рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Праска(5 Килограми)

Шеќер(по 4 супени лажици )

Вода

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Праските треба да се есенски, бидејќи семките лесно се вадат, односно семката убаво се одвојува.
  2. Измијте ги праските, излупете ги и расечете ги на резанки.
  3. Земете тегли од 1 килограм, измијте ги добро и редете ги праските во нив.
  4. Преку праските ставете 4 лажици шеќер, налејте ги со вода и затворете ги со капаци.
  5. Секоја тегла завиткајте ја во подебел слој весници и ставете ја во поголем сад каде што на дното сте ставиле весници.
  6. Наполнете го садот со вода, ставете го на оган и откако ќе почне да врие, варете 20 минути.
  7. Утредента извадете ги теглите и оставете ги кај другата зимница на темно и суво место.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: