Рецепти
Коцкички од брокули Ана Ѓорова

Одлични за слави, родендени и слично

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брокула(150 Грама)

Морков(150 Грама)

Афион(60 Грама)

Димена сланина(100 Грама)

Путер(80 Грама)

Рендан кашкавал(120 Грама)

Јајце(3 )

Брашно(250 Грама)

Прашок за печиво(1 Кафена лажица)

Бело вино(200 Милилитри)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Брокулите исчистете ги од листовите и исечете ги на парчиња, а исчистените моркови и чадената сланина исечете ги на коцкички.
  2. Јајцата измешајте ги со вилушка, па ставете во нив 50 грама растопен путер, рендан кашкавал, сланината, виното, афионот и зеленчукот.
  3. Измешајте го брашното со прашакот за печиво и ставете го во зеленчукот.
  4. Тестото ставете го во намастено тавче, израмнете ја површината, па печете го 50 минути во загрена рерна на 180°C.
  5. Непосредно пред послужување, исечете го на коцки, па послужете ги со дрвени чепкалки како грицки со пијалак.
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Пилешко во павлака
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Салата со праз и сирење
Резанки од палачинки
Ќофтиња од карфиол
Пилешко рижото со грашок
Салата од брокула со прелив од јогурт
Мафини со јајца и зеленчук
Меки чоколадни бомбици
Сикма
Полнети печурки со лук и магдонос
Крап на кромид (посно)
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Птичјо гнездо
Пикантни шпагети со модар патлиџан
Похувани пиперки со туна и ориз
Школки во путер
Овошна салата со мед и ореви
Пржен пинџур
Макарони салата со туна и ленено семе
Колачи со банана и ленено семе
Ќофте од спанаќ
Ориз со ананас
Ледени банани
Снежни конуси од лимон
Здрава каша
Доматна чорба со црвена леќа

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: