Рецепти

Коцкички од брокули
Одлични за слави, родендени и слично
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
3 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Брокула(150 Грама)
Морков(150 Грама)
Афион(60 Грама)
Димена сланина(100 Грама)
Путер(80 Грама)
Рендан кашкавал(120 Грама)
Јајце(3 )
Брашно(250 Грама)
Прашок за печиво(1 Кафена лажица)
Бело вино(200 Милилитри)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Брокулите исчистете ги од листовите и исечете ги на парчиња, а исчистените моркови и чадената сланина исечете ги на коцкички.
- Јајцата измешајте ги со вилушка, па ставете во нив 50 грама растопен путер, рендан кашкавал, сланината, виното, афионот и зеленчукот.
- Измешајте го брашното со прашакот за печиво и ставете го во зеленчукот.
- Тестото ставете го во намастено тавче, израмнете ја површината, па печете го 50 минути во загрена рерна на 180°C.
- Непосредно пред послужување, исечете го на коцки, па послужете ги со дрвени чепкалки како грицки со пијалак.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во