Рецепти
Кратовски пишии полнети со сирење Ана Ристеска

Македонски пишии кои совршено одат со чаша ладен јогурт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(600 Грама)

Јогурт(300 Милилитри)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Сол(1 Кафена лажица)

Сирење(250 Грама)

Масло

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 55 минути

  1. Во длабок сад, го ставаме брашното, една лажичка сол, јогуртот, две лажици масло за јадење, прашокот за печиво и сода бикарбона. Месиме средно меко тесто. Го оставаме да одмори 30 минути.
  2. Сирењето го кршиме на ситни парчиња.
  3. Потоа од тестото расукуваме поголема кора, со дебелина еден сантиметар.
  4. Ја сечеме кората на помали ленти, врз секоја лента ставаме сирење, ја преклопуваме и со вилушка го притискаме краевите за да се залепат. Постапката се повторува и со преостанатото тесто.
  5. Приготвените пишии ги пржиме во загреано масло.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: