Рецепти
Кратовски пишии полнети со сирење Ана Ристеска

Македонски пишии кои совршено одат со чаша ладен јогурт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(600 Грама)

Јогурт(300 Милилитри)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Сол(1 Кафена лажица)

Сирење(250 Грама)

Масло

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 55 минути

  1. Во длабок сад, го ставаме брашното, една лажичка сол, јогуртот, две лажици масло за јадење, прашокот за печиво и сода бикарбона. Месиме средно меко тесто. Го оставаме да одмори 30 минути.
  2. Сирењето го кршиме на ситни парчиња.
  3. Потоа од тестото расукуваме поголема кора, со дебелина еден сантиметар.
  4. Ја сечеме кората на помали ленти, врз секоја лента ставаме сирење, ја преклопуваме и со вилушка го притискаме краевите за да се залепат. Постапката се повторува и со преостанатото тесто.
  5. Приготвените пишии ги пржиме во загреано масло.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: