Рецепти
Кратовски пишии полнети со сирење Ана Ристеска

Македонски пишии кои совршено одат со чаша ладен јогурт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(600 Грама)

Јогурт(300 Милилитри)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Сол(1 Кафена лажица)

Сирење(250 Грама)

Масло

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 55 минути

  1. Во длабок сад, го ставаме брашното, една лажичка сол, јогуртот, две лажици масло за јадење, прашокот за печиво и сода бикарбона. Месиме средно меко тесто. Го оставаме да одмори 30 минути.
  2. Сирењето го кршиме на ситни парчиња.
  3. Потоа од тестото расукуваме поголема кора, со дебелина еден сантиметар.
  4. Ја сечеме кората на помали ленти, врз секоја лента ставаме сирење, ја преклопуваме и со вилушка го притискаме краевите за да се залепат. Постапката се повторува и со преостанатото тесто.
  5. Приготвените пишии ги пржиме во загреано масло.
Баклава со јаболки
Лут зелник
Расолница
Колач со рогач
Лепчиња со лук и магдонос
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Мариниран ослиќ (посно)
Салата со компири и туна
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Салата со урда и праз
Тава со карфиол и месо
Таан баклава
Печен ролат од свинско каре
Чорба од крап
Јагнешка чорба
Боранија со пилешко месо
Чорба од грав и чадена сланина
Крем бомбици
Гужвана баклава
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Зимница од везени пиперки
Јагнешко со бамји
Свечена слоевита салата
Шербет пита со јаболки
Бајадера со костени
Пита со фил од компир (посно)
Тава ориз на кочански начин
Телешка чорба

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: