Рецепти
Крем од киви и ореви Ана Ѓорова

Одличен начин да ги искористите зрелите киви во фрижидерот за да си направите превкусна ужинка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Киви(8 )

Кафеав шеќер(200 Грама)

Слатка растителна павлака(50 Грама)

Сок од портокал(3 Супени лажици)

Мелени ореви(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Кивите излупете ги и исечкајте ги, а потоа ставете ги во блендер со лажица вода и миксирајте додека да добиете хомогена смеса.
  2. Сомелете ги и оревите и измешајте ги со кивите.
  3. Префрлете ја смесата во сад и додавајте ги постепено шеќерот, сокот од портокал (можете да ставите и сируп од аронија) и изматената слатка павлака.
  4. Многу кратко со миксер изматете ја смесата и префрлете ја во садови за послужување.
  5. Пред да го сервирате кремот, оставете го 1 час во фрижидер и потоа декорирајте со киви и со шлаг.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: