Рецепти
Крем од киви и ореви Ана Ѓорова

Одличен начин да ги искористите зрелите киви во фрижидерот за да си направите превкусна ужинка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Киви(8 )

Кафеав шеќер(200 Грама)

Слатка растителна павлака(50 Грама)

Сок од портокал(3 Супени лажици)

Мелени ореви(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Кивите излупете ги и исечкајте ги, а потоа ставете ги во блендер со лажица вода и миксирајте додека да добиете хомогена смеса.
  2. Сомелете ги и оревите и измешајте ги со кивите.
  3. Префрлете ја смесата во сад и додавајте ги постепено шеќерот, сокот од портокал (можете да ставите и сируп од аронија) и изматената слатка павлака.
  4. Многу кратко со миксер изматете ја смесата и префрлете ја во садови за послужување.
  5. Пред да го сервирате кремот, оставете го 1 час во фрижидер и потоа декорирајте со киви и со шлаг.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: