Рецепти
Крем пита Ана Ристеска

Едноставен кремаст десерт од ванила

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Жолчка од јајце(6 )

Шеќер(11 Супени лажици)

Масло(6 Супени лажици)

Млеко(6 Супени лажици)

Брашно(6 Супени лажици)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Белка од јајце(6 )

Вода(1 Литар)

Пудинг од ванила(5 Пакувања)

Ванилин шеќер(4 Пакувања)

Бисквити(1 Пакување)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Жолчките, 6 лажици шеќер, масло, млеко, брашно и прашок за печиво се матат во фина смеса, која се истура во четвртест поголем плех и се пече во рерна.
  2. Пудинзите се варат во вода со 5 лажици шеќер и ванилин шеќер, а белките се матат во цврст снег. Во сварениот пудинг, со миксер се замешува снегот од белките.
  3. Врелиот крем се истура врз кората, се исрамнува со лажица, па се редат бисквитите и се посипува со шеќер во прав.
  4. Се остава на собна температура малку да се излади, а потоа се става во ладилник да се стегне.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: