Рецепти
Крем пита Ана Ристеска

Едноставен кремаст десерт од ванила

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Жолчка од јајце(6 )

Шеќер(11 Супени лажици)

Масло(6 Супени лажици)

Млеко(6 Супени лажици)

Брашно(6 Супени лажици)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Белка од јајце(6 )

Вода(1 Литар)

Пудинг од ванила(5 Пакувања)

Ванилин шеќер(4 Пакувања)

Бисквити(1 Пакување)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Жолчките, 6 лажици шеќер, масло, млеко, брашно и прашок за печиво се матат во фина смеса, која се истура во четвртест поголем плех и се пече во рерна.
  2. Пудинзите се варат во вода со 5 лажици шеќер и ванилин шеќер, а белките се матат во цврст снег. Во сварениот пудинг, со миксер се замешува снегот од белките.
  3. Врелиот крем се истура врз кората, се исрамнува со лажица, па се редат бисквитите и се посипува со шеќер во прав.
  4. Се остава на собна температура малку да се излади, а потоа се става во ладилник да се стегне.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: