Рецепти
Крем салата со пиперки и пршута
Одлична за секакви пригоди
ТИП НА РЕЦЕПТ
СалатиТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Зелена пиперка(6 )
Пршута(300 Грама)
Свежи шампињони(400 Грама)
Јајце(3 варени )
Фета сирење(300 Грама)
Кисела павлака(200 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути
- Пиперките ставете ги во плех во рерна на 200 степени убаво да се потпечат и да омекнат, а потоа веднаш по печењето ставете ги да отстојат во затворено најлонско ќесе или во сад покриен со фолија. Излупете ги и исечкајте ги на ленти и ставете ги во длабок сад.
- Шампињоните исечкајте ги на парчиња и пржете ги во вок тава на загреано маслиново масло, па префрлете ги во садот со пиперките откако ќе се испржат.
- Лентите пршута и варените јајца исечкајте ги на коцки и додајте ги во садот со пиперките и шампињоните.
- Додајте ги киселата павлака и фета сирењето исечкано на парчиња, зачинете со бибер и додајте 2-3 лажици маслиното масло, па добро промешајте.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во