Рецепти
Крем супа со павлака, моркови и копар
Многу вкусна и здрава супа за љубителите на моркови
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Здрава хранаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Морков(400 Грама)
Хималајска сол(2 Кафени лажици)
Бибер(1 Кафена лажица)
Вода(600 Милилитри)
Нискомаслена павлака(150 Милилитри)
Копар(1 Кафена лажица)
Сечкани ореви(4 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути
- Сите моркови измијте ги намачкајте ги со масло, па ставете ги на скара или на грил тава да се запечат.
- Попрскајте ги со сол и бибер одозгора.
- Потоа откако ќе бидат готови морковите, изрендајте ги.
- Во тенџере ставете вода и почекајте да зоврие. Тогаш ставете коцка за супа и изренданите моркови. Варете 10 тина минути.
- Во павлаката ставете една мала лажичка копар, сечканите ореви и зачинете со сол и бел бибер по вкус.
- Откако супата ќе ја тргнете од оган, настрана и ја додавате павлаката со зачините и мешате рамномерно. Крем супата се служи топла.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во