Рецепти
Крем супа со павлака, моркови и копар Ана Ристеска

Многу вкусна и здрава супа за љубителите на моркови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Морков(400 Грама)

Хималајска сол(2 Кафени лажици)

Бибер(1 Кафена лажица)

Вода(600 Милилитри)

Коцка за супа од зеленчук(1 )

Нискомаслена павлака(150 Милилитри)

Копар(1 Кафена лажица)

Сечкани ореви(4 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Сите моркови измијте ги намачкајте ги со масло, па ставете ги на скара или на грил тава да се запечат.
  2. Попрскајте ги со сол и бибер одозгора.
  3. Потоа откако ќе бидат готови морковите, изрендајте ги.
  4. Во тенџере ставете вода и почекајте да зоврие. Тогаш ставете коцка за супа и изренданите моркови. Варете 10 тина минути.
  5. Во павлаката ставете една мала лажичка копар, сечканите ореви и зачинете со сол и бел бибер по вкус.
  6. Откако супата ќе ја тргнете од оган, настрана и ја додавате павлаката со зачините и мешате рамномерно. Крем супата се служи топла.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: