Рецепти
Крцкави слатки переци Ана Ѓорова

Брз рецепт кој ќе го обожавате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(300 Грама)

Јајце(1 )

Шеќер(100 Грама)

Ванилин шеќер(1 Пакување)

Путер(150 Грама)

Млеко(1 Супена лажица)

Жолчка од јајце(1 )

Жолт шеќер(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Во еден сад ставете ги брашното заедно со путерот, ванилиниот шеќер, јајцето и шеќерот и месете додека тестото не биде меко.
  2. Можете да додадете малку млеко и кога тестото ќе биде готово, завиткајте го во фолија и ставете го во фрижидер околу половина час.
  3. Потоа на набрашнета површина со сукало развлечете го тестото и со модли извадете ги переците.
  4. Кога ќе го потрошите целото тесто, ставете ги во тава за печење на мрсна хартија и намачкајте го со четка со изматена жолчка од јајце и малку млеко.
  5. Наросете ги со шеќер и ставете ги да се печат 10 до 15 минути на 200 степени додека не станат златно жолти.

 

Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: