Рецепти
Крушки во чоколадо Ана Ѓорова

Одлична и богата ужина за Вашите гости

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Круша(6 )

Шеќер(2 Супени лажици)

Лимонска киселина(0.5 Кафена лажица)

Млечно чоколадо(100 Грама)

Путер(1 Супена лажица)

Горчлив ликер(1-2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Во тенџере на оган ставете го шеќерот, лимонтусот и половина литар вода. Гответе со постојано мешање за да се растопи шеќерот и да се добие сируп.
  2. Крушите излупете ги и една по една спуштајте ги во врелиот сируп. Кратко гответе, извадете ги крушите со решеткаста лажица, исцедете ги на цедилка и оставете да се оладат.
  3. На пареа растопете го путерот и изренданото чоколадо, додајте ликер и во добиената смеса премачкајте ги крушите. Ставете ги во фрижидер пред послужување.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: