Рецепти
Кубански сендвич
Традиционален латиноамерикански рецепт за вечера
ТИП НА РЕЦЕПТ
ВечераТИП НА КУЈНА
Американска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свинско месо(300 Грама)
Кашкавал(250 Грама)
Шунка(250 Грама)
Леб(8 Парчиња)
Мајонез(4 Кафени лажици)
Сенф(4 Кафени лажици)
Путер(3 Кафени лажици)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 100 минути
- Свинското месо ставете го да се пече околу еден час на 180°C и превртувајте го неколку пати во текот на печењето. Кога ќе биде оладено, пресечете го на поголеми парчиња.
- Земете ги кришките леб и на едните кришки намачкајте го мајонезот, а на другите кришки (што ќе се поклопува сендвичот) намачкајте го сенфот.
- Потоа наредете ги веќе зготвеното свинско месо, шунката, киселите краставички и кашкавалот.
- Преклопете го сендвичот, намачкајте го со малку путер и ставете го на тостер.
- Печете неколку минути додека не се растопи кашкавалот, а потоа исечете го сендвичот на четири до шест парчиња и послужете.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во