Рецепти
Кубански сендвич Ана Ѓорова

Традиционален латиноамерикански рецепт за вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(300 Грама)

Кашкавал(250 Грама)

Шунка(250 Грама)

Леб(8 Парчиња)

Кисели краставички(4 )

Мајонез(4 Кафени лажици)

Сенф(4 Кафени лажици)

Путер(3 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 100 минути

  1. Свинското месо ставете го да се пече околу еден час на 180°C и превртувајте го неколку пати во текот на печењето. Кога ќе биде оладено, пресечете го на поголеми парчиња.
  2. Земете ги кришките леб и на едните кришки намачкајте го мајонезот, а на другите кришки (што ќе се поклопува сендвичот) намачкајте го сенфот.
  3. Потоа наредете ги веќе зготвеното свинско месо, шунката, киселите краставички и кашкавалот.
  4. Преклопете го сендвичот, намачкајте го со малку путер и ставете го на тостер.
  5. Печете неколку минути додека не се растопи кашкавалот, а потоа исечете го сендвичот на четири до шест парчиња и послужете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: