Рецепти
Квадрати од ореви Ана Ѓорова

Многу едноставен десерт за подготвување со достапни состојки, кој со сигурност пак ќе го направите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(150 Грама)

Јајце(2 )

Какао(50 Грама)

Шеќер(250 Грама)

Брашно(60 Грама)

Ванилин шеќер(1 Кафена лажица)

Ореви(80 Грама)

Црно чоколадо(60 Грама)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Исечете 120 грама путер на парчиња и ставете го во еден сад со малку сол.
  2. Садот ставете го во поголем сад со вода и оставете го на оган да се растопи.
  3. Тргнете од оган и додајте го какаото, мешајќи со дрвена лажица да нема грутки.
  4. Изматете ги јајцата со шеќерот додајте ги ванилиниот шеќер и брашното, па путерот со какао и на крај исечканите ореви.
  5. Намастете една тава со големина од 22 см. Сипете ја смесата и печете ја на 180 степени 35 минути.
  6. Растопете ги чоколадото и останатиот путер на тивок оган.
  7. Извадете го тестото од рерна, оставете го да се олади, па премачкајте го со кремот од чоколадо.
  8. Кога ќе се стврдне чоколадото, пресечете го колачот и послужете го.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: